Raktári eszközök jelentősége

Raktári eszközök jelentősége

Nyilvánvalóan mindenki tisztában van vele hogy mennyi mindenre is van szükség egy raktár hatékony működéséhez. Számos eszköz és berendezés kell ahhoz hogy helytálljon raktárunk. Érdemes kiemelni néhány eszközt, melyek jelentősége általában megkérdőjelezhetetlen szokott lenni a vállalkozások számára. Ezen eszközök nélkül nagyon ritka hogy vállalkozáson belüli raktározás gördülékenyen tudjon menni.

Szállításhoz és pakoláshoz szükséges eszközök, gépek, berendezések

Az anyagmozgatás egy raktár életében rendkívül meghatározó.  Számos eszköz létezik mellyel meglehet valósítani a termékek raktáron belüli mozgatását, ezek közül a három legnépszerűbb a targonca, kézi béka és a daru. A raktáron belüli mozgatáshoz viszont nem csak a gépek jelentőségéről érdemes említést tenni. Nagyon fontos hogy termékeink a megfelelő tárolóegységekben legyenek elhelyezve.

Targonca

A targonca mondhatni hogy nélkülözhetetlen részét képezi a raktáron belüli anyagmozgatásnak. Remekül alkalmas nehezebb termékek pakolására, emelésére, mozgatására. Több fajtája is létezik, érdemes jól átgondolni melyikre is lesz szükségünk igazán. Vezetőüléses, álló, oldal villás, gázos, benzines…  Gondoljuk át mekkora helyen tud majd mozogni a gép, mekkora terhet kell cipelni, milyen üzemanyaggal éri meg nekünk jobban üzemeltetni stb.

Tárolóeszközök

A tárolóeszközök minőségéről sajnos sokan szeretnek megfeledkezni. Ahhoz viszont hogy termékeink megfelelő biztonságban legyenek, rendkívül fontosak. Ha minőségi tárolóegységeket szeretnénk akkor látogassunk el a Schoeller Allibert HU oldalára. Ha innen vásárolunk akkor garantáltan nem fog csalódás érni minket. Tárolóeszközeik minősége egyedülállónak számít a piacon. Válasszuk őket bátran.

Kézi békák

Egyik szintén nélkülözhetetlen és népszerű anyagmozgató eszköz a kézi béka. Előnye a targoncákkal szemben hogy bárki képes a használatára. A targoncákkal szemben nem igényel vezetői engedélyt, akár 10 perc alatt el lehet sajátítani a használatát. Alkalmas nehezebb árucikkek mozgatására is viszont, nem tud emelni.

Daru

Számos helyen előfordulhat hogy nincs hely vagy nem nem kivitelezhető a targoncákkal és békákkal való anyagmozgatás. Ilyen esetben lehet elgondolkodni egy belső daru rendszer kialakításán.