Schoeller Allibert Budaörs: logisztikai tárolók központja

Schoeller Allibert Budaörs: logisztikai tárolók központja

A Schoeller Allibert Budaörs egyik legnagyobb gyárépületét birtokolja: itt is a holland cég környezetbarát szállítóeszköz előállító folyamati zajlanak, mellyel immáron Magyarország is bekapcsolódott az európai logisztikai tárolóeszközök készítésébe. De milyen fajta  szállítóeszközök születnek a falak között? Cikkünkből kiderül.

IBC tartálytól euro ládáig: ez a Schoeller kínálata

A cég elsősorban a legnépszerűbb és legismertebb logisztikai tárolóeszközöket készíti el, természetesen ergonomikus és modern kivitelben. A korszerű dizájn mögött azonban minden esetben praktikus döntések húzódnak meg a háttérben. Hogy mire gondolunk? Például arra, hogy a Schoeller IBC konténerek alja raklaposan van kialakítva. Ennek köszönhető, nem szükséges pluszban raklapokat alkalmazni fel- és lerakodáskor.

Az IBC-ken kívül azonban RPC konténerel, FLC ládák, sörösrekeszek, M30-as ládák is megtalálhatók a felhozatalban. Ezek mind olyan termékek, amelyek napi szinten használatosak az áruterjesztésben, legyen szó az élelmiszeriparról vagy épp az ipari gyártásról.

Schoeller Allibert Budaörs: gyártóközpont Magyarországon

A Schoeller Allibert Budaörs mellett Európában számtalan országban üzemeltet gyártó és újrahasznosító üzemet a vállalat. Többek között Spanyolországban és Franciaországban is. A holland gyökerű vállalat ma már az egyik piacvezető a világon, ha logisztikai tárolóeszközök előállításáról van szó.

Nem is véletlen, ugyanis jelentős fejlesztői tevékenységet végez a vállalat, hogy minél hatékonyabb tárolókat készíthessenek. Céljuk, hogy ügyfeleiknek is megérje beruházni termékeikre, és hosszú távon megtérüljenek a Schoeller szállítóeszközök.

Emögött az újrahasznosítás is van: a cég az elhasználódott tárolókat visszaveszi nagy gyártóközpontjaikba, és új ládákat, konténereket készítenek belőlük. A logisztikai tárolóeszközökből származó műanyaghulladékot ezzel szinte nullára lehet csökkenteni. Főleg azért, mert a prémium minőségű ládákkal el lehet hagyni az olyan kiegésztő csomagolásformákat, mint a töltőanyagok vagy a minőségvédő fóliák. Ezeket nem véetlenül nevezzük egyszer használatos csomagolóanyagoknak. A Schoeller logisztikai csomagolás rendszerrel ezektől könnyedén meg lehet szabadulni, és helyette tartós, strapabíró konténerekbe, ládákba fektetni.